Bel (072) 5121006 >>

Vergoeding Schoolkosten

We merken dat ouders niet altijd bekend zijn met de mogelijkheden voor financiële ondersteuning die de Gemeente Alkmaar biedt.

Hieronder vindt u de vergoedingsmogelijkheden:

 

Vergoeding schoolkosten
De gemeente Alkmaar kan in individuele gevallen extra kosten van schoolgaande kinderen vergoeden. Dit verloopt via Bijzondere Bijstand. U moet die bij de Gemeente aanvragen. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij Monique Duivenvoorden. Zij is op dinsdag en vrijdag aanwezig.

 

Sport en Cultuur voor ieder kind

In Alkmaar kunnen alle kinderen meedoen met sport en cultuur. Er zijn verschillende regelingen voor kinderen van 4 t/m 17 jaar die de kosten voor een sport- of cultuurvereniging vergoeden. U komt in ieder geval in aanmerking voor een aanvraag als U gratis de Alkmaar Pas ontvangt.

Voor wie zijn deze regelingen?
Voor kinderen waarvan de ouders een inkomen hebben tot 110% van de geldende bijstandsnorm. De regelingen zijn voor Alkmaarse kinderen of kinderen die lid zijn van een Alkmaarse vereniging. Deze regelingen vergoeden contributie, sportkleding en eventueel bijbehorende attributen.

Hoe kunt u gebruik maken van deze regelingen?
Alleen een intermediair kan een aanvraag bij het Jeugdsport- en cultuurfonds doen. Op de Driemaster is Monique Duivenvoorden van de administratie aanwezig om u te helpen bij  de aanvraag. Zij is op dinsdag en vrijdag aanwezig.

 

 Meer informatie
Stichting Promotie Alkmaar
Tel: 072 - 511 22 54
info@alkmaarpas.nl
www.sportencultuurvooriederkind.nl
www.alkmaarpas.nl
www.jeugdsportfonds.nl
www.jeugdcultuurfonds.nl

 

Contact

De Driemaster
Gabriël Metsulaan 36
1816 EP Alkmaar
 
Tel: (072) 5121006

Email: de.driemaster@saks.nl

Aanmelden voor een rondleiding

Beluister hier ons schoollied:

Rondleiding >>

Snel naar